İçeriğe git

- - - - -

Game of Thrones - Genel Yorum

• Bu konu kapalı Konu Kapalı
Bu konuya 26 yanıt gönderildi

#1 Overkill

Overkill

Cyke

• Yönetici
  • 4476 İleti
  • LocationUtopia

Yazma tarihi: 20 April 2011 - 01:51

Resmi ekleyen

Game of Thrones ile HBO piyasadaki epik dizi kirliliğine noktayı koymuş gibi gözüküyor. Game of Thrones R.R. Martin'in fantastik kurgu roman serisi A Song of Ice and Fire'dan uyarlama. Seriyi ben okumadım, zaten dünyadaki başarısına rağmen Türkiye'de pek popüler olamamış. Pek kolay bulunan da bir kitap serisine benzemiyor ama en kısa zamanda edinmeye çalışacağım. Her neyse, Game of Thrones epik dizi kirliliğine noktayı koyuyor gibi dedim çünkü daha bir saatlik ilk bölümüyle Spartacus-Camelot-Merlin gibi dizilerden çok uzak bir noktada olacağını belli ediyor. Zaten serinin okurlarının sözüne inanırsak temelini de sağlam bir fantastik kurgudan alıyor. Dizide şiddet ve cinsellik var fakat Starz'ın Spartacus ve Camelot'u gibi bunlarla temellenen, bunlardan medet uman bir dizi değil. Benim için tamamen hayal kırıklığıydı bu iki dizi. Merlin'i de niye andım bilmiyorum, tamamen alakasız. Daha çok Rome'a yakın buldum ben olayların gelişimi ve karakterlerin potansiyelleri açısından. Bütçe açısından ise Rome'u geride bırakmış, ilk sezon için ayrılan bütçe yaklaşık $60 milyon. Oyuncu kadrosu da gayet iyi. Bir kere hemen jenerikte (ki jenerik de müthiş) göze Sean Bean ve Lena Headey isimleri göze çarpıyor. Stargate Atlantis izleyicileri de Jason Momoa'yı hemen tanıyacaklardır. Gerçi ayılık dozu bir hayli arttırılmış burada. Ayrıca Daenerys Targaryen karakterinden ve onu canlandıran Emilia Clarke'tan da umutluyum. O hatun patlama yapacak gibi geliyor bana.

Dizinin ilk sezonu bildiğim kadarıyla 10 bölüm ve bittiğinde de muhtemelen True Blood gibi yaklaşık bir yıllık sezon arası olacak. İkinci sezonun garanti olduğunu söyleyebiliriz, tam sayıyı hatırlamıyorum ama daha ilk bölümle çok yüksek sayıda izleyici toplamayı başarmış.

Resmi ekleyenResmi ekleyenResmi ekleyenResmi ekleyen

Resmi ekleyen

#2 spike

spike

Dark Lord of the Sith

• Sorumlu
  • 3115 İleti
  • LocationDromund Kaas

Yazma tarihi: 30 May 2011 - 21:38

Şu ana kadar kimsenin bu diziyle ilgilenmemiş olması enteresan. Gerçi artık kimse bir şeyle ilgilenmiyor ama olsun. Bu diziyle ilgili yorum yapmadan olmaz, geçilmemeli... Hatta dizi takip eden kitle bu diziyi takip etmiyorsa pencereyi açıp kendini boşluğa falan bırakmalı...

Fazla boş vaktim olmadığından izlemeye vakit bulamıyordum. Bugün şurada iki üç saat boşluk bulunca izleyeyim dedim. İki bölüm bitirip yenisini almak için bilgisayara gelince foruma da yazayım dedim... İzleyin izletin...

2. bölüm sonu için Spoiler

Spoiler

Let's go and watch...

After all this time?
Resmi ekleyen
ALWAYS

Spoiler
Spoiler

#3 Freckles

Freckles

Lostie

• Sorumlu
  • 1584 İleti
  • LocationStorybrooke

Yazma tarihi: 31 May 2011 - 09:19

The Borgias'ı, Camelot'ı ve Game Of Thrones'u aynı zamanda indirdim, biraz göz gezdirdim ama cidden oturup tüm bir bölümü izlemeye vakit bulamadım. Camelot zaten o liseli Arthur ile bi arpa boyu yol gidemez =P The Borgias'a baktığımda ise hatırladığım tek şet Tudors oldu. Geriye GOT kalıyor. Bir buçuk aydır başımın etini yiyen arkadaşların hatrına vakit bulduğumda ilk tercihim bu dizi olacak.
Twenty-one grams. The weight of a stack of five nickels. The weight of a hummingbird. A chocolate bar. How much did 21 grams weigh?

#4 Neo

Neo

Reyon Elemanı

• Üye
  • 3035 İleti
  • LocationO_o

Yazma tarihi: 05 June 2011 - 11:02

sibel kekilli konuk oyuncu olcakmış, ben de bi göz atayım :blink:

If you see it, you can't be living in it.

#5 emeraude

emeraude

Turuncu Seviye

• Üye
  • 83 İleti
  • LocationAnkara

Yazma tarihi: 15 June 2011 - 09:06

Neredeyse on yıldır fantastik türde kitaplar okuyan biri olarak bu türde yapımları ekranda görmek güzel. Amcak ne Merlin, ne Camelot ne de Game of THrones beklentilerimi karşıladı diyemem. Hatta Game of the Thrones'u fazlasıyla itici buldum. Khal Drogo ve çevresinde dönen hikaye ile Roma devri tarihçilerinin barbar portresinde yansıttığı Avrupa hun hükümdarı Atilla'ya atıf yapılmış gibi ve Khal Drogo karakteri öylesine kaba bir biçimde ele alınmış ki tahammül edemiyorum. Serinin kitap uyarlaması olduğundan haberim yoktu. Ben daha çok fantastik öğe, büyü ve belki büyücüler bekliyordum sanırım:) Yine de izlemeyi sürdürüyorum. Çünkü şu ara -devam ettiğim bazı uzak doğu dizilerini saymazsam- izleyecek birşey bulamıyorum.

#6 Shane McCutcheon

Shane McCutcheon

Lacrima

• Üye
  • 1701 İleti
  • Locationsomewhere

Yazma tarihi: 15 June 2011 - 16:36

İleti görüntüleNeo, 05 June 2011 - 11:02 tarihinde yazdı.

sibel kekilli konuk oyuncu olcakmış, ben de bi göz atayım :blink:

bir sibel kekili klasiği...

» Game of Thrones (1.10) sezon finalinde neler olacak?

Resmi ekleyen

it just made me sad.

"In your eyes, I see things I cannot touch. I know not to reach for them. I let them touch me, and I cherish these moments that we're able to share

— however fleeting they may be."

Spoiler

What the Fuck Silvia!

Spoiler

#7 Michaell

Michaell

Turuncu Seviye

• Üye
  • 176 İleti
  • LocationAnkara

Yazma tarihi: 16 June 2011 - 15:19

İlk 2 bölümü izledim. Güzel gibi izleyip görücez.

#8 Gosling

Gosling

Sev

• Sorumlu
  • 3376 İleti
  • LocationHappiness Ltd.

Yazma tarihi: 22 June 2011 - 23:24

az biraz spoiler'lı

İlk iki bölümüyle beni tavlamış dizidir. İzlerken kadın olmayı, erkek egemenliğini, anne olmayı, kardeş olmayı.. her bir şeyi gösterdi dizi. Dayanamıycam söylüyorum, ilk bölümde hemen birini gözüme kestirdim. Kestirmezsem, yakın kadraja almazsam olmazdı zaten skslfslş O kişi bastard(ne kadar kötü bir söylem yaa, söyleyenler utansın) Jon Snow!! Ne hoş çocuk o öyle :blush: Üstelik üvey olmasına rağmen, kardeşlerine bağlı; yürekli, iyi birine benziyor. Bana bak Jon yüzümü kara çıkartma benim. Zaten başınıza Lannister belaları geldi. Ne biçimler onlar öyle. Hele erkek olanı var yaaa. Bela okumayı hiç sevmeyen biriyim, neredeyse bir dizi karakterine bela okuyacak hale geldim sşgdsşgk O güzelim kurtlar tarafından afiyetle yenilin e mi!! Daha çok pis laflarım var da... şöyle bir tam hakim olayım diyorum. Targaryen'lerden olan Daenerys de çoook hoş kız. Hikayesi de şimdilik acıydı. Sonra ne olur bilemem. Hemen diğer bölümlere geçme hissi uyandı yazarken bende. Gidip izlemeli.

çok beğenilen (benim tarafımdan da) jeneriğe bir bakın. Ramin Djawadi nasıl da kendisini belli ediyor. ah Prison Break günleri...

Game of Thrones (HBO): Opening Theme

not: dizide cinsellikten ziyade beni , kesilen hayvanlar, etler rahatsız ediyor ööö (tabi o adamın Daenerys'le olan ilişki biçimi de hiç uygun değil. zorlamalar falan. insanlık lazım be!! bakalım kız aklındakileri uygulayabilecek mi hmmm)
moods that take me and erase me and i'm painted black

#9 Overkill

Overkill

Cyke

• Yönetici
  • 4476 İleti
  • LocationUtopia

Yazma tarihi: 23 June 2011 - 07:14

İleti görüntüleGosling, 22 June 2011 - 23:24 tarihinde yazdı.

az biraz spoiler'lı

İzlerken kadın olmayı, erkek egemenliğini, anne olmayı, kardeş olmayı.. her bir şeyi gösterdi dizi.

"Erkek egemenliği" ifadesini daha ikinci bölümde olmana bağlıyorum. Yoksa dizide asıl etki (ve potansiyel) sahibi karakterler genellikle kadınlar.

Resmi ekleyen

#10 Neo

Neo

Reyon Elemanı

• Üye
  • 3035 İleti
  • LocationO_o

Yazma tarihi: 25 June 2011 - 10:34

bakış açısı itibariyle kadınlar sadece becerilecek insanlar olarak lanse ediliyor ama, mad men'deki 'evlenmek isteyen kadınlar' tutumu gibi.

#11 spike

spike

Dark Lord of the Sith

• Sorumlu
  • 3115 İleti
  • LocationDromund Kaas

Yazma tarihi: 25 June 2011 - 16:55

Alakası bile yok... Ha bu tutuma sahip onlarca insan olmuştur tarih boyunca, burada da olması normal ancak olayın özü bu değil. Daha çok soy önemli. dizide çöp kadar değer fösterilmeyen tonla erkek de var. x'in piç oğlu, y'nin piç oğlu gırla gidiyor. Adam Winterfell Lordu Eddard Stark'ın oğlu ama soyadı stark değil diye yemediği şamar kalmadı. Aynı şey kadınlar içinde geçerli, sıkıyorsa birileri Cersei Lannister, Catelyn Stark, Arya Stark, Daenerys Targaryen'a laf etsin. görüyoruz etmeye çalışanların halini...

Kaldı ki, over'a katılıyorum dizinin merkezindeki kritik karakterler çoğunlukla kadınlar. Büyük ihtimalle ikinci sezon da yukarıdaki dört kadın karakterin kararları üzerine şekillenecek olaylardan oluşacak.

After all this time?
Resmi ekleyen
ALWAYS

Spoiler
Spoiler

#12 Neo

Neo

Reyon Elemanı

• Üye
  • 3035 İleti
  • LocationO_o

Yazma tarihi: 25 June 2011 - 23:54

alakası var

#13 spike

spike

Dark Lord of the Sith

• Sorumlu
  • 3115 İleti
  • LocationDromund Kaas

Yazma tarihi: 26 June 2011 - 21:28

Alakası yok.

After all this time?
Resmi ekleyen
ALWAYS

Spoiler
Spoiler

#14 Neo

Neo

Reyon Elemanı

• Üye
  • 3035 İleti
  • LocationO_o

Yazma tarihi: 26 June 2011 - 22:41

hiçbir bağdaşım hiçbir kasıt hiçbir ipucu olmazsa dersin ki alakası yok. gayet de yoruma açık bir durum, dizinin altmetnini okumaya çalışıyoruz, futbol tartışması mı bu. ki onda bile istediğiniz gibi yorum çıakrtabilirsiniz, yani hep bir alaka vardır. kendi düşüncemi bir cümleyle daha özetlemeye çalışayım. dizide ataerkil bir düzen var, insanların bilinçaltında bile işleyen bir erkek hegemonyası var, erkekler savaşır ve kadınları becerir (bu yüklemden rahatsız olan yoktur umarım), soylu biri olsanız bile nihai amacınız bir prensle evlenip ondan 'erkek' çocuk yapabilmektir, peş peşe 5 tane kız doğurursanız sizden nefret edilir. ve zaten overkill'in söylediği şeye ben de katılmaktayım, sadece cümlesine bir 'ama' ile katkıda bulundum. ya böyledir ya şöyledir tartışması yapmıyoruz burda, ergen gibi ahkam kesmeye gerek yok. konuyla ilgili belirli tek bir merci de yok. sadece 'bence' diyip kendi şabalak yorumunuzu yaparsınız. öyle yani.

#15 spike

spike

Dark Lord of the Sith

• Sorumlu
  • 3115 İleti
  • LocationDromund Kaas

Yazma tarihi: 26 June 2011 - 23:20

Yok dizinin altmetini yok futbol gibi sansasyonel cümlelerle olayı farkındalaştırmanın manası yok. Yukarıda yazdıklarında bir sıkıntı yok, hepsine katılıyorum. Katılmadığım nokta şu, "kadınlar sadece becerilecek insanlar olarak lanse ediliyor" kısmı, böyle bir şey yok diyorum sadece.

A bir de şahsi yorumumu yaparken başına "bence" yazmam lazımmış. Öğrettiğiniz iyi oldu bilmiyordum. Yukarıdaki yorumu da We're "The Biggest LeBron Hater Ever" Machines yazdı zaten... Karışıklık için kusura bakmayın.

Şabalak da sensin adamın asabını bozma. Adam gibi yaz yazacaklarını...

After all this time?
Resmi ekleyen
ALWAYS

Spoiler
Spoiler

#16 Michaell

Michaell

Turuncu Seviye

• Üye
  • 176 İleti
  • LocationAnkara

Yazma tarihi: 28 June 2011 - 13:17

Kadın var kadın var dizide. Birisi kraliçe diğeri genelevde oros*u. Neyin tartışması ki bu ? Bence kadından çok ordaki insanlar arasındaki köle ve soylu sınıfını tartışmanız gerekiyor. Kadınlara has bir durum yok dizide.

#17 Gosling

Gosling

Sev

• Sorumlu
  • 3376 İleti
  • LocationHappiness Ltd.

Yazma tarihi: 03 July 2011 - 19:18

Bitirdim 2-3 gün önce. Hemen bitmesin diye de her güne bir bölüm sığdırdım. Son bölümü de dayanamayıp, uçan kuşların ardına koydum"[[ Son zamanlarda kayıpları oynayan bana çok çok iyi gelen bir dizi oldu. Yazarken bir yandan dizinin geçen günlerde çıkan s.track'ini dinliyorum (indirmeyi unutmuşum, hemen indirilmeli, winter is coming demeli) bir yandan da diziyi izlerken her bölümde ''ya şu kimdi, şu kimin akrabasıydı, o bunun kuzeni miydi yaaa?...'' diye düşündüğüm anlara, gülüyorum. Hayır yani bunu herkes yaşar, yaşamıştır, dizi müsait arkadaşlar. Neyse şöyle uzun-kapsamlı bir yazı planlıyorum. Umarım arayı açmam. sübhaneke, dinimiz, amin. (Kitabı da okusam iyiydi ha.)

son olarak

Spoiler

moods that take me and erase me and i'm painted black

#18 Freckles

Freckles

Lostie

• Sorumlu
  • 1584 İleti
  • LocationStorybrooke

Yazma tarihi: 02 August 2011 - 12:22

Özellikle son bir haftadır etkisinden çıkmadığım, çıkamadığım dizi. Hatta bu gazla ne kadar ebooku hatta audiobooku varsa alayını indirdim. Çeviri okumak istemiyorum, çünkü ne zaman çeviri okusam seriden soğuyorum. O yüzden zorlansam da orijinalini okumayı tercih ediyorum. "Taht Oyunları" çevirisinden memnun kalan varsa denerim ama bilemedim onu. Neyse diziye dönelim.

Yazacaklarım ilk sezonu bitirmemiş arkadaşlar için spoiler içerir.
Spoiler

Twenty-one grams. The weight of a stack of five nickels. The weight of a hummingbird. A chocolate bar. How much did 21 grams weigh?

#19 Shane McCutcheon

Shane McCutcheon

Lacrima

• Üye
  • 1701 İleti
  • Locationsomewhere

Yazma tarihi: 27 August 2011 - 09:10

18 Eylül'den itibaren her pazar 23:00'de cnbc-e ekranlarında..

Resmi ekleyen

it just made me sad.

"In your eyes, I see things I cannot touch. I know not to reach for them. I let them touch me, and I cherish these moments that we're able to share

Spoiler

What the Fuck Silvia!

Spoiler

#20 Shane McCutcheon

Shane McCutcheon

Lacrima

• Üye
  • 1701 İleti
  • Locationsomewhere

Yazma tarihi: 05 September 2011 - 02:40

Yılın dizisi CNBC-e'de başlıyor

"'Game of Thrones', yaşam şartlarının son derece vahşi olduğu ve karmaşanın hüküm sürdüğü bir dünyada hayatta kalmak için en uç kararlar vermekten sakınmayan hırslı insanların hikayesini anlatıyor."

'Kazan ya da öl!'

Resmi ekleyen

it just made me sad.

Spoiler

What the Fuck Silvia!

Spoiler

0 Kullanıcı konuyu okuyor

0 Kullanıcı, 0 Misafir, 0 Kayıtsız kullanıcı