Game of Thrones ile HBO piyasadaki epik dizi kirliliğine noktayı koymuş gibi gözüküyor. Game of Thrones R.R. Martin'in fantastik kurgu roman serisi A Song of Ice and Fire'dan uyarlama. Seriyi ben okumadım, zaten dünyadaki başarısına rağmen Türkiye'de pek popüler olamamış. Pek kolay bulunan da bir kitap serisine benzemiyor ama en kısa zamanda edinmeye çalışacağım. Her neyse, Game of Thrones epik dizi kirliliğine noktayı koyuyor gibi dedim çünkü daha bir saatlik ilk bölümüyle Spartacus-Camelot-Merlin gibi dizilerden çok uzak bir noktada olacağını belli ediyor. Zaten serinin okurlarının sözüne inanırsak temelini de sağlam bir fantastik kurgudan alıyor. Dizide şiddet ve cinsellik var fakat Starz'ın Spartacus ve Camelot'u gibi bunlarla temellenen, bunlardan medet uman bir dizi değil. Benim için tamamen hayal kırıklığıydı bu iki dizi. Merlin'i de niye andım bilmiyorum, tamamen alakasız. Daha çok Rome'a yakın buldum ben olayların gelişimi ve karakterlerin potansiyelleri açısından. Bütçe açısından ise Rome'u geride bırakmış, ilk sezon için ayrılan bütçe yaklaşık $60 milyon. Oyuncu kadrosu da gayet iyi. Bir kere hemen jenerikte (ki jenerik de müthiş) göze Sean Bean ve Lena Headey isimleri göze çarpıyor. Stargate Atlantis izleyicileri de Jason Momoa'yı hemen tanıyacaklardır. Gerçi ayılık dozu bir hayli arttırılmış burada. Ayrıca Daenerys Targaryen karakterinden ve onu canlandıran Emilia Clarke'tan da umutluyum. O hatun patlama yapacak gibi geliyor bana.
Dizinin ilk sezonu bildiğim kadarıyla 10 bölüm ve bittiğinde de muhtemelen True Blood gibi yaklaşık bir yıllık sezon arası olacak. İkinci sezonun garanti olduğunu söyleyebiliriz, tam sayıyı hatırlamıyorum ama daha ilk bölümle çok yüksek sayıda izleyici toplamayı başarmış.

Konu Kapalı