spike, on 07 Nisan 2010 - 23:51, said:
Yalnız oto boka nazileri bağlamaları sıktı artık...
nazilerin yaptığı insanlık dışı soykırım sonsuza kadar filmlerde konu edilse hiç ama hiç bıkmam...
çünkü belgeseller izledim, çok ciddi görüntülerden oluşan belgeseller...insan beyninin nasıl o kadar pervasızca insan yok etmeye programlanabilmesi hala gözümün önünden gitmiyor...sadece insan yok etmek için yapılmış 3 katlı ev büyüklüğünde fırınlar! tıpkı çöp yığınları gibi üst üste istiflenmiş bir deri bir kemik insan cesetleri, insan derisinden ve kemiklerinden yapılmış bir sürü biblo tarzı eşyalar, canlı ama aç bırakıldıkları için artık sadece deri ve kemikleri kalmış ölmek üzere olan insanlar...
gerçekten anlatılacak gibi değil ,görmek lazım...bu tür belgeselleri izleyip nazi suçlarının hangi boyutlarda olduğunu iyice idrak etmek lazım...ben izlediğimde günlerce kendime gelememiştim... soykırım nazi'lerde bambaşkaymış... evet sırplarda o.cocuğu, canavar, soykırım yapmış şerefsizler ama , naziler!!!
kimse naziler gibi olamaz...öylesini büyük ,kapsamlı ,gözü dönmüş şekilde merhametten o denli uzak hiç bir ırk yapamazdı bunların yaptığını...
anaaaam neyse nerden girdim ben böyle nazi mevzusuna... hah işte o sahneler çok hoşuma gitti benim.özellikle ted'in cinnet geçirip alman askerlerinin üstüne şarjörü boşaltması, yaptıkları ortaya çıkınca nazi komutanının kafasına silah sıkarak intahar etmeye çalışması ama 1 saat ölemeyip acı çekmesi felan .güzeldi. (hayal olmuş bile olsa)
diğer ayrıntılara gelirsek
filmdeki muhteşem müzikler nedeniyle hitchcock filmlerine benzetilmiş sanırım...müzikleri çok iyiydi volumeun yükseldiği sahnelerde çok pis zevk aldım... ihtişamlı dandanadanlı hollywood gerilim müziğini seviyorum...
hıncal uluç söyle demiş ;
'guguk kuşu diye bir film var zaten , zamanında büyük ses getirmiş oskarları toplamış scorsese kendini tatmin etmek için gereksiz yere çekmiş bu filmi' demiş...
ben kingsley'in olduğunu bilmiyordum filmde...ilk göründüğü sahnede benden mutlusu yoktu...ben kingsley forevaaaaaaaa!
Ben Ted'in aslında hasta değil hasta olduğuna inandırılan olduğunu düşünüyorum...kafam karmakarışık şimdi kanıtlar /aksi kanıtları tartamayacağım ama sadece böyle düşünmek hoşuma gidiyo o kaddar.