CNBC-e Forum: Shutter Island - CNBC-e Forum

Jump to content

Sayfa 1 / 1
  • Yeni bir konu açamazsınız
  • Bu konuya cevap yazamazsınız

Shutter Island Zindan Adası Konuyu oyla: ***** 2 Votes

#1 Üye su an burada deÄŸil   poi Icon

• YeÅŸil Seviye
  • Icon
  • View blog
  • Grup: Üye
  • Mesaj sayisi: 1.568

Mesaj ikonu  Gonderilme tarihi 12 Mart 2010 - 21:54

Yollanan resim

Tür : Gerilim / Dram / Gizem
Gösterim Tarihi : 12 Mart 2010
Yönetmen : Martin Scorsese
Senaryo : Laeta Kalogridis , Dennis Lehane (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : Robert Richardson
Yapım : 2009, ABD

Oyuncular

Leonardo DiCaprio (Teddy Daniels) , Mark Ruffalo (Chuck Aule) , Ben Kingsley (Dr. John Cawley) ,
Michelle Williams (Dolores Chanal) , Max von Sydow (Dr. Jeremiah Naehring) , Jackie Earle Haley (George Noyce) ,
Emily Mortimer (Rachel Solando)

Massachusetts’te suç işlemiş akıl hastalarının tedavi gördüğü adadaki hastanede bir hastanın ortadan kaybolmasıyla ilgili soruşturmayı
üstlenen iki polis müdürü kendilerini şiddetli bir kasırganın ve mahkumların ayaklanmasının tam ortasında bulurlar.

Daha önce üç filmde beraber çalışan Martin Scorsese – Leonardo DiCaprio ikilisi, dördüncü kez işbirliği yapmak için Shutter Island'ı
seçtiler.

Türkiye Sinemaları’nda 23 Ekim 2009’da gösterilmeye başlanacak olan aynı adlı filme kaynak olan Zindan Adası, Sean Penn ve Tim Robbins’e
Oscar ödülü kazandıran Gizemli Nehir filmine kaynak olan romanın yazarının yeni yapıtıdır.
-Beyazperde-

3

#2 Üye su an burada deÄŸil   **?özge?** Icon

• Mor Seviye
  • Icon
  • View blog
  • Mesaj sayisi: 599

Gonderilme tarihi 13 Mart 2010 - 16:42

leonardo yu izlememiştim uzun süredir bakalım burdaki performansı nasıl Yollanan resim Yollanan resim
Yollanan resim

1

#3 Üye su an burada deÄŸil   rouge Icon

• YeÅŸil Seviye
  • Icon
  • Mesaj sayisi: 1.822

Gonderilme tarihi 13 Mart 2010 - 18:03

fragmanlardan çok güzel bir filme benziyor ama yanıltıcı olma olasığı herzaman var ama ben ii olduğunu düşünüyorum Leo ya da yaşlanmak çok yakışıyor daha çok seviyorum onu ....
Yollanan resim
1

#4 Üye su an burada deÄŸil   .2 Icon

• YeÅŸil Seviye
  • Icon
  • Mesaj sayisi: 1.093
  • Locationİstanbul

Gonderilme tarihi 14 Mart 2010 - 13:12

scorsese'den dolayı bir şans verilir.
1

#5 Üye su an burada deÄŸil   Kitiara Icon

• Gilmore Girl
  • Icon
  • Grup: Sorumlu
  • Mesaj sayisi: 2.721
  • LocationStars Hollow

Gonderilme tarihi 07 Nisan 2010 - 20:44

Sonunu daha ilk yarı bitmeden tahmin ettim. Şahidim bile var :P

Çok güzel bir pazar gününü tamamlayan yine oldukça güzel bir filmdi bana göre. Verdiğim paraya değdiğini düşünüyorum. Ben polisiye-gerilim beklerken film korkuya sıçradı nerdeyse. Hiç beklemediğim ölçüde gerildim. Bir ara Silent Hill oynuyormuş gibi hissettim ki Silent Hill'den epey tırsarım. Leonardo'yu o Romeo dönemlerinden kurtulmuş görmek pek sevindiriciydi. Geçen sene Body of Lies'ta da çok beğenmiştim kendisini. Filmi tek başına götürdü desem yeridir. Beğenmediğim tek yer hapishaneye giriş sahnesinde kulakları sağır eden müzikti. Tamam, anladık, adamlar resmen Alacakaranlık Kuşağı'na geçiş yaptılar o kapıdan içeri girerken; ama bunu filmi izleyen herkes biliyordu zaten. Fazladan "burası korkmanız gereken sahne" demeye çalışan müziğe ihtiyaç yoktu.

Gelelim filmin sonuna:

Spoiler

1

#6 Üye su an burada deÄŸil   spike Icon

• Dark Lord of the Sith
  • Icon
  • View blog
  • Mesaj sayisi: 2.318
  • LocationDromund Kaas

Gonderilme tarihi 07 Nisan 2010 - 21:51

Leonardo'ya laf eden bundan sonra karşısında beni bulur... Valla ben de beğendim, şahidim :P Ama ben sonunda bir ters köşe daha olsa, daha şukela olacağını düşünüyorum nedense... Yanlız Leonardo sonda bence her şeyi kabullenmesine rağmen bilerek, yemediğini göstermeye çalıştı. Kendi kendine ceza vermeye çalışıyor gibiydi...

Yalnız oto boka nazileri bağlamaları sıktı artık...
Yollanan resim
2

#7 Üye su an burada deÄŸil   Kitiara Icon

• Gilmore Girl
  • Icon
  • Grup: Sorumlu
  • Mesaj sayisi: 2.721
  • LocationStars Hollow

Gonderilme tarihi 07 Nisan 2010 - 22:04

Mesaji gorspike, on 07 April 2010 - 10:51 PM, said:

Leonardo'ya laf eden bundan sonra karşısında beni bulur... Valla ben de beğendim, şahidim :P Ama ben sonunda bir ters köşe daha olsa, daha şukela olacağını düşünüyorum nedense... Yanlız Leonardo sonda bence her şeyi kabullenmesine rağmen bilerek, yemediğini göstermeye çalıştı. Kendi kendine ceza vermeye çalışıyor gibiydi...

Yalnız oto boka nazileri bağlamaları sıktı artık...

Ahah :P Filmden önce adama sürekli laf atan da bendim sanki. Not alalım, Leonardo'ya edeceğin her laftan sonra bu mesajı karşına çıkaracağım :P

Spoiler

Bir de, Ben Kingsley büyük adam. Di mi?:rolleyes:

1

#8 Üye su an burada deÄŸil   spike Icon

• Dark Lord of the Sith
  • Icon
  • View blog
  • Mesaj sayisi: 2.318
  • LocationDromund Kaas

Gonderilme tarihi 07 Nisan 2010 - 22:25

Di tabe... Çok büyük adam hem de...

Leonardo kariyerim BSI(Before Battle of Yavin aman Before Shutter Island) ve ASI(aynı iğrenç espriyi bir daha yapmayacağım After Shutter Island) olarak ikiye ayrılıyor bundan sonra. Yaşlanmak adama harbi yakışmış ya... Blood Diamond'da da harikaydı aslında ama orada adamım Djimon Hounsou vardı...
Yollanan resim
1

#9 Üye su an burada deÄŸil   user Icon

• Mavi Seviye
  • Icon
  • Mesaj sayisi: 759

Gonderilme tarihi 21 Nisan 2010 - 13:20

beğenenler listesine benide yazın.yavaş bir başlangıçtan sonra her geçen saniye daha da hızlanan bilinmezlerle dolu, gerçeklik duygusunun kaybolduğu bir film olmuş ,shutter ısland.martin scorsese ,robert de niro birlikteliğinden sonra ,scorsese ,dicaprio birlikteliği de tam anlamıyla oturmuş gibi duruyor.tabi leonardo'yu gıdılı ve kilolu görmekte sevindirdi beni.zaten tek handikabıda karakteristik bir yüzünün olmamasıydı.sanırım o sorunda böyle aşılmaya çalışılmış.
1

#10 Üye su an burada deÄŸil   Knightmare Icon

• Sarı Seviye
  • Icon
  • Mesaj sayisi: 30

Gonderilme tarihi 14 Temmuz 2010 - 17:02

Son zamanlarda izlediÄŸim en iyi filmlerden biriydi, hatta en iyisi.

Spoiler
Teddy karakteri, hastaları sorgularken biraz uçuk kaçık davrandığı için işinde iyi bir dedektif diye düşünmüştüm. Ters psikoloji yöntemiyle sonuca ulaşmaya çalışıyordu sanki.
Belli konularda sürekli rüya ve halisünasyon benzeri şeyler görmesiyle de içimde bir şüphe oluştu :smiley26: Ama fenalaştıgında ona ilaç içirip de hastaların olduğu bölüme yatırdıkları için, o şüphe daha da netleşti :smiley23: Tabi bu filmin sonunu tahmin etmek anlamına gelmez. Bu film öyle bir film ki sizi ters köşeye yatırdıktan sonra, olay örgüsündeki ayrıntılarıyla daha çok etkilemeye devam ediyor.

Spoiler
0

Sayfa 1 / 1
  • Yeni bir konu açamazsınız
  • Bu konuya cevap yazamazsınız

1 kiÅŸi bu konuya bakiyor
0 üye, 1 misafir, 0 gizli üye