CNBC-e Forum: 6. Sezon Bölüm Yorumları... - CNBC-e Forum

Jump to content

Sayfa 1 / 1
  • Yeni bir konu açamazsınız
  • Bu konuya cevap yazamazsınız

6. Sezon Bölüm Yorumları... Konuyu oyla: -----

#1 Üye su an burada deÄŸil   eVRemm Icon

• *coPia*
  • Icon
  • Grup: Üye
  • Mesaj sayisi: 1.207

Gonderilme tarihi 24 Þubat 2010 - 18:06

İyi bir başlangıç yaptılar.
Merakla beklediğim kim öldü, kim kaldıyı görmüş oldum.Yanlış düşündüğüm bir nokta vardı ki; o da ben ya ölüm ya da ayakta kalanları bekliyordum.Bir sakatlık şaşırttı beni.Ki sakat kalan kişi de ,ekibin en sorunlu insanı Danny'di..

Danny sakattı, diğer herkes ayaktaydı ama sorunlu devam ediyorlardı.Mesela Hawkes'ın yaşananlardan dolayı uyku problemi çekmesi gibi.Düzelecekler belki ama bu zaman alıcağa benziyor...
Sezon finalinde yaşanılan herşey 1 ay sonrasındaki sıcaklıkla anlatılıyordu.
Arada bir flashbacklerle çatışmadan sonrası gösterildiyse de bu bana yetmedi açıkçası.Ama fazlada önemsemiyorum, flashbacklere ilerleyen bölümlerde dönecekleri ihtimalini veriyorum.

Mac'in stresini, yaşananların ardındaki belirsizliği çözme isteğini bölüm boyunca görüldü.Mac bu.İstediğini bulana kadar hiçbir zaman bırakmamıştı.Şimdi de bırakmadı.
2.şoku yaşatan çifte geleyim.Adam ve Stella :mellow: :huh: :blink: :smiley22:.Hiç beklemediğim, her zaman içinde farklı kutuplarda gördüğüm bu 2 kişiyi aynı yatakta görmek!!:smiley22: gerçekten şoktu benim için..Stella'dan pek fazla hazetmeyen, Adam'ı çok seven ben için pekte güzel bir durum değil.Gerçi bölüm sonlarına doğru çok güzel bir gece olduğunu fakat bir daha yaşanmamasına karar verselerde, Adam'ın suratındaki bakışı ve gülüşü hiç sevmedim.
Lindsay, beni en etkileyen kişi oldu bu bölüm.O konuşması, desteği, morali..Ne kadar güçlü ve iyi bir partner, eş olduğunu gösterdi..Hele ki bebesi kucağında, sahnesiyle anneliğin ona ne kadar yakıştığını da...
Danny, sakatlığının onda çok daha gergin, agresif bir kişiliğe yol açacağını düşünsemde,o çok sakin ve ılımandı.Hatta sakatlığını espiri konusu yapabilecek kadar geniş bile olabildi.Son sahne onunla kapandı.Hemde hissetmiyorum dediği, bacaklarını kıpırtatarak.
Vee Flack..Yaşananların sonucunu en derinden yaşayan adam.Unutamadığı Angell'ın, acısıda hala çok taze.Bölüm boyunca bu görülüyor.Kadınlarla daha çok ilgileniyor.Mac'in gözünden de kaçmıyor bu durum.Tabi bu gerçek bir ilgilenme olmadığı belli.Angell'ı ölümünün ardından bir şekilde, ayakta kalma durumu olsa gerek.

Katie CassidyYollanan resim
0

#2 Üye su an burada deÄŸil   papatya Icon

• Turuncu Seviye
  • Icon
  • Mesaj sayisi: 235

Gonderilme tarihi 27 Þubat 2010 - 19:38

Bölümü izleyemedim ama yarım saat sonra tekrarı var. Problem çıkmazsa izleyeceğim İNŞALLAH. Yine de dayanamadım, özeti okudum. Biri ölür diye bekliyordum. Böylesi klasik olmayan bir başlangıç olmuş...
"Asla 'ASLA' deme!"
0

#3 Üye su an burada deÄŸil   papatya Icon

• Turuncu Seviye
  • Icon
  • Mesaj sayisi: 235

Gonderilme tarihi 27 Þubat 2010 - 22:21

İzledim ve Lindsay'ın inancına, sabrına hayran kaldım... O günü kolay kolay unutamayacak bu ekip...
"Asla 'ASLA' deme!"
0

#4 Üye su an burada deÄŸil   londonbeat Icon

• Mavi Seviye
  • Icon
  • Mesaj sayisi: 975

Gonderilme tarihi 02 Mart 2010 - 01:10

izlediğim en iyi bölümüydü ama babasıyla olan diyalogu anlamadım yada dinlemedim ne olmuş orda :rolleyes:
Yollanan resimYollanan resim
1

#5 Üye su an burada deÄŸil   eVRemm Icon

• *coPia*
  • Icon

Gonderilme tarihi 07 Mart 2010 - 14:58

Sezonun en beğendiğim ilk bölümü.1i ölü,1i yaşam ünitesine bağlı,1i hastanelik 3 kişi,1 katil gördük bu bölümde.Aslında ''süper-hacker, küçük hücreli akciğer kanserli'' 1 katil.Bölümü sevdim.Nedeni; içinde mantık sorgulayacak kısımlar, merakla sonunun nasıl biteceğinin beklediğim kısımlar vardı.
Teknolojinin kötü yanları.Yerinden kıpırdayamayacak kadar kötü bir hastanın oturduğu yerden 3 kişinin canına kastedebiliyor.Bir tık ile isteğini herşey ekranına gelebiliyor.Polisleri, yer ve mekan ne olursa olsun gözetleyebiliyor..
Olayın sadece katilde bitmemesi, Mac'e ve geçmişe bağlanması iyi oldu.Böylece Mac'in NY da işe başlamasının nasıl olduğunu,uzun zamandan beri duymadığımız, Claire'nın adının geçmesi,anne ve babasını(....vs vs...)görüp,duymak güzeldi.
Bir hastadan çok bir katil olarak gördüğüm zanlının, bu insanların canına kast etmesinin nedeni, kendi sağlık durumuyla ilgilenmemesiymiş.Haklı bir neden olabilirdi, 1 insanın ölümüne sebep olmasıydı.Diğer 2sini de hastenelik etmesiydi, yakalandıktan sonra yattığı hasta yatağında daha onu haklı kılabilirdi..

0

#6 Üye su an burada deÄŸil   eVRemm Icon

• *coPia*
  • Icon

Gonderilme tarihi 22 Mart 2010 - 18:20

6x3
_________
Garip bir bölümdü.Katilin ne istediğini bilemeden, devamı gelicek şeklinde bitti bölüm.Her sezon olduğu gibi bu sezonda; sezonda sürecek bir dava, başlamış oldu..Bu sezonun seri katili; Skeet Ulrich..

Bölümün keskin bir sonu olmadığından, yani katilin neden cinayet işlediği bilinmediğinden katille ilgili kısmı muamma.Aklıma gelen birkaç düşünce var.Tabii, zamanla ortaya çıkacaktır.
Spoiler

Katilin birşeyler anlatmak istediği aşikar.Yaşantısıyla ilgili birkaç kesitte ve ölenlerin üzerinde bulunan kanıtlardan anlaşıldığı üzere , geçmiş yıllara bir takıntısı.Eşi olduğunu tahmin ettiğim kadının giyisileri bile eski zamanların modası.
Skeet; öyle ki, elini kolunu sallaya sallaya öldürdüğü kişinin başına laboratuvara gelebilecek, dedektiflerin burnunun dibine girecek kadar da sakin ve rahat.Merak ediyorum, nasıl bağlanacak bu durum, bu dava..

Flack, hala Angell'ı unutamadığı gibi, gitgide de kötüleşiyor durumu.Jess'in ölümünü kolay atlatamayacağı belliydi ama bu hali 5 sezondur gördüğümüz Flack karakterinin en beter halleri.Hergün tıraş olan, takım elbiseler içindeki Flack'in yerinde şimdi yeller esiyor.Gerçi bu hal bile ona yakışıyor..

Danny iyileşme çabalarında.Bu güzel.

Yeni teknisynimiz Hayden Becall=)Ben sevdim.İnatçılığı,azmi,çalışkanlığı iyi.Adam bu bölüm çok komikti.Hayden için söyledikleri özellikle...

0

#7 Üye su an burada deÄŸil   eVRemm Icon

• *coPia*
  • Icon

Gonderilme tarihi 26 Mart 2010 - 18:20

6x4 Dead Reckoning

Kocasının kendini aldattığını öğrenen kadının, kocasını 17 kez bıçaklayarak öldürmesiyle başladı bölüm.Katil,kurban, deliller ortada ve belirginken, ilk aklıma gelen kadının yalan söylediğiydi.( Herşey biliniyorken bölümü, hareketli kılacak ne olabilirdi ki?! )Sonrasında birbirleriyle çelişen durumlar çıkınca, kadının biri veye birilerini koruma ihtimali geldi aklıma.
Sonrasında kadının doğru söylediği, Kevin Carter'ın aynı sitede 2.bir eşi olduğu ortaya çıktı.( 2.kadının aynı sitede olup da, ne şartlar altında olursa olsun birbirlerini eşlerinin yanında gör(e)memesini garip buldum
Yollanan resim
)Tabi sonuca ulaşana kadar,medya,Şef, Brooklyn'de ki fabrikada çalışan kızı ve 1 suçluyu görmüş,onların heyecanını da yaşamış olduk=).Şefin yeniden ortaya çıkıp, ahkam kesmesi sinir bozucuydu.Ama önceki hallerine göre daha çekilir bir yanı vardı=)..

Davanın yanısıra, öne çıkan karekterlerdi bence bu bölüm.
Flack;Jess'in ölümünü(sezon başladığından beri,Flack ile ilgili her yorumumda ilk cümlem olmakta) hala yaşıyor olması üzücü.Bu sefer ki , kendi canına bile mal olabilirdi.Ki Linsday olmasaydı, bu ihtimallikten çıkabilirdi.Flashbackle Jess'in vurulmasına yine yeniden dönüldü, hatırlatıldı zaten..

Uzun bir zamandır Linsday'in sokaklardan uzak lab. çıkmayan halleri görmüştük.Bu bölümde Flack ile görevdeydi.Atletikliğini kaybetmemiş=)

Danny...Bölümün en çalışkanı.Azmetti yürüdü=).Beklenen bir durumdu.Danny'nin çabasını sevdim.Hawkes'in Danny'e azarını daha bir sevdim, çünkü haketmişti=)

Bölüm sonu ,Danny'i ayakta kucağında bebesiyle odada hazır bir şekilde gördük.Bunları gören Lins.in ağlamasıyla bitti..Güzeldi.

0

#8 Üye su an burada deÄŸil   eVRemm Icon

• *coPia*
  • Icon

Gonderilme tarihi 03 Nisan 2010 - 21:09

6x5 ''Battle Scars''

Bir sokak dansçısının, ''komik'' ölümü.Yollanan resim
Açıkçası bölüm başındaki, beklentilerim çok çeşitliydi.Jesse'nin ölümü için; bu ihtimal, şu ihtimal diye düşünürken, öbür bir ihtimal çıktı=)!.Sadece kız arkadaşının gözünde(yaşanmış kötü bir olaydan sonra) değerini yükseltmek için yaptığı planın kurbanı oldu.Ölümün şakası yok, işte böyle kendi pimini çekersin.Trajedik sonYollanan resim .

Pusulalı katil, bu bölümde hatırlatıldı.Bu katille ilgili bir sonraki bölümü çok merak ediyorum, merakla bekliyorum.
Danny, tekerlikli sandalye yerine ayakta bastonla gördük.Koşacağı zamanları da görürüz umarım=).Lins.hiç gözükmedi.

0

#9 Üye su an burada deÄŸil   eVRemm Icon

• *coPia*
  • Icon

Gonderilme tarihi 11 Nisan 2010 - 13:28

6x6 ''It Happened To Me''

Bölümün, bu zamana kadar arkalarda kalan,göze fazla batmayan, dizinin ''bay doğrusu'' olarak gördüğüm, Hawkes'ın bölümü olmasından dolayı dikkatimi çekti.Sokakta kanla içinde yatan yazılım yöneticisinin ölümüyle başladı.

Sonrasında olay tamamen Hawkes'a bağlandı.Kurbanı saatler önce gönüllü tıbbi hizmet görevlisi olarak parkta gören çok güzel bir şekilde azarladıktan sonra(Yollanan resim!) yanlarından giden Hawkes'ın kendini suçlu görmesiyle, Mac'e açılmasıyla da aradaki bağlantıyı anlamış olduk.
.....
Bu vaka sayesinde, Hawkes'ın şaşırtıcı gerçeği ortaya çıktı.Meğer Hawkes, parasını bir dolandırıcıya kaptırarak beş parasız, ortada kalmış.Gerçi sonrasındaki öz eleştirisiyle ne kadar gereksiz bir davranışla aç gözlülük ettiğini kendine biliyor.
Evi olmayan, yatacak yeri dahi olmayan Hawkes'ın yardımına tabiki de Mac koştu=)!

Olayların akışı, çok iyiydi.Geçen hafta ki sıkıcı bölümünden sonra bu hafta güzeldi.

0

#10 Üye su an burada deÄŸil   emotion-emo Icon

• Kırmızı Seviye
  • Icon
  • Mesaj sayisi: 425

Gonderilme tarihi 15 Temmuz 2010 - 21:16

bu bölüm güzel bir başlangıçtı ama daha iyi olabilirdi.zaten ölen adamın karısı adamın en yakın arkadaşıyla berabermiş.yarışcı kız katil sandılar ama değildi daha iyi olabilirdi :smiley18:
0

#11 Üye su an burada deÄŸil   breeze.sp Icon

• Sarı Seviye
  • Icon
  • Mesaj sayisi: 8

Gonderilme tarihi 19 Temmuz 2010 - 19:39

6. sezonun ilk bölümünde Adamla Stella nın yaşadıklarını görünce şok olan varmı aranızda? ben çok şaşırdım :S
0

Sayfa 1 / 1
  • Yeni bir konu açamazsınız
  • Bu konuya cevap yazamazsınız

1 kiÅŸi bu konuya bakiyor
0 üye, 1 misafir, 0 gizli üye